Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Turkų kalbos kursai <ČIA>
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Nuo mokslo iki darbo > Kursai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
marmar
Gal mokotes turku kalbos? ax.gif Butu smagu pakalbeti apie turku kalbos kursus ir sios kalbos vartojimo galimybes Lietuvoje.
Smurka
Esu įsitikinusi, kad kitos kalbos geriausiai pradėti mokytis tada, kai puikiai moki savo gimtąją mirksiukas.gif

O šios kalbos (turiu galvoje turkų) vartojimo galimybės Lietuvoje įmanomos nebent tada, jei ketini padėt kept kebabus kokiam kioskelyje ar "Deniz kebabinėk". Nesakau, kad kitų aplinkybių pasitaikyt negali, bet jų tikrai nebus daugiau, nei galimybė bendrauti angliškai.

marmar
smile.gif)) Hmm.. Visus mokymosi metus visas mano demesys buvo nukreiptas i lietuviu kalba.. filologu konkursai ir t.t... hrrr....Anglu ismokau bendraudama.. O dabar yra su kuo bendrauti turkiskai, bet nemoku sios kalbos..smile.gif net jei neprireiks Lietuvoje....vis tiek noretusi ismokti taip vadinamam "del saves" smile.gif)))
piene78
QUOTE(marmar @ 2008 03 07, 00:15)
smile.gif)) Hmm.. Visus mokymosi metus visas mano demesys buvo nukreiptas i lietuviu kalba.. filologu konkursai ir t.t... hrrr....Anglu ismokau bendraudama.. O dabar yra su kuo bendrauti turkiskai, bet nemoku sios kalbos..smile.gif  net jei neprireiks Lietuvoje....vis tiek noretusi ismokti taip vadinamam "del saves" smile.gif)))
*

Jeı mokytıs tık del saves, taı kalba greıtaı pasımırsta, nes ja reıkıa pastovıaı naudotı. mirksiukas.gif Patı mokıausı prancuzu ır lotynu kalbas del saves, tacıau neturınt kur jas panaudotı pasımırso ır dabar reıketu ıs naujo mokytıs.
Turku kalba LT galı prıtaıkytı labaı rıbotaı, nebent ateıty turı planu vazıuotı ı TR dırbtı
zaka
Studijuodama lankiau turkų kalbos kursus - labai lengva kalba, lengvai įsimenama ir įvaldoma thumbup.gif Bendrauti taipogi, esant norui, galima susirasti... Smagiausia, kai nuvažiavau į Turkija ir užėjusi į parduotuvytę paprašiau duonos ir vaisių, tai man už vaisius iš vis nereikėjo mokėti, tik už duoną lotuliukas.gif Abstulbę jie ten liko lotuliukas.gif
Turkish
Mokausi namie savarankiškai turkų kalbos, bet dažnai pritrūkstu entuziazmo doh.gif
Būtų smagu, jei atsirastų norinčių prisijungti.
Visiškai nesvarbu, jei dar net nesuvokiate, ką reiškia Seni seviyorum ax.gif
Jei bus noro -kibsim visos
İyi şanşlar drinks_cheers.gif
Athena
Oooo, kaip tik laiku!!! Aš irgi jau pradėsiu turkų mokytis, galėsim jau dviese thumbup.gif

O kokiu tikslu mokaisi, ar tik šiaip? ax.gif
begike
As irgi jungiuosi bigsmile.gif thumbup.gif aktuali tikrai tema thumbup.gif lotuliukas.gif
As jau moku abecele ir skaiciuot, bet dar po pusvalandzio buna sumaisau ka nors... doh.gif biggrin.gif
Turkcena
Jungiuosi thumbup.gif
begike
Turkcena, kartais nebuvai Mor ve Otesi gerbeja? blink.gif nemaciau taves toj temoj baisiai seniai biggrin.gif
Papildyta:
As siulau mokytis is sio psl.: http://www.turkishclass.com/tl_lessons.php?teacher_id=7 mirksiukas.gif ten desinej spaudi learn turkish, tada Admin lessons ir ten viskas nuo a iki z, nuo pat pradziu mirksiukas.gif
Turkish
Hmz, koks tikslas? Traukia belenkaip kalbos, o juolab pati ta tauta, žmonės..
Tuoj įmesiu nuorodų naudingų
begike
QUOTE(Partena @ 2008 07 06, 18:27)
Hmz, koks tikslas? Traukia belenkaip kalbos, o juolab pati ta tauta, žmonės..
Tuoj įmesiu nuorodų naudingų
*

o siaip gyvenimas tavo kazkiap susietas su Turkija? ax.gif 4u.gif
Fraise
Sudominot, norėčiau pamėginti, bet, kad su šia kalba aš visiškai žalia. blush2.gif blush2.gif
Turkish
1. http://www.international.ucla.edu/TurkishT...kborder-fs.html Klausymo lavinimui
2. http://www.turkishlanguage.co.uk/ šitas geras
3. http://www.onlineturkish.com/
ir dar tryliką sikstilijonų nuorodų, kurias galite susirasti pačios google sistemoj ;D
bet kol mes ten rankiosimės iš puslapių, gal geriau padėstom jau turimas turkų kalbos žinias, m?
begike
nu ka, galiu pasidalinti skaiciais, kuriuos siandien ismokau (bet dar reikia uzkoduot smegeninej, nes greit susipainioja dar unsure.gif ) biggrin.gif

Turkish
Susietas mano deskpotas, muzika, draugai, svajonės.. smile.gif
Fraise - nu jabitute, aš irgi negimiau mokėdama biggrin.gif
begike
ale as dar pasigirsiu, kad skaityt moku didis.gif hihihi.gif nors turbut visos, paklausiusios turkiskos muzikos, moka skaityt biggrin.gif
Turkish
Skaičiuoti ir aš moku.
Apšviesiu nemokančias
1=bir , 2=iki , 3=üç , 4= dört 5= beş 6=altı 7 =yedi 8 = sekiz 9 =dokuz 10= on 11= on bir 12= on iki ir t.t
Raidės tariamos taip - ü - kaip iū, ç - kaip č , ş - kaip š, ı - neįmanoma perteikti, bet ne kaip lietuviška i , ö - kaip io
begike
Papildau: biggrin.gif

30= otuz 40=kırk 50= elli 60= altmış 70= yetmiş 80= seksen 90= doksan 100= yüz

137= yüz otuz yedi ir pan. mirksiukas.gif
Turkish
Šaunus žmogus biggrin.gif
Bet dabar galvoju gal imkim pagrindus, elementarius pasisveikinimus ir atsisveikinimus. žinau ir daugiau, tik nežinau, ar naudinga bus viską rašyti g.gif
Labas - Merhaba, sagol (sakoma labiau draugams)
Labas rytas - Günaydın
Laba diena - iyi günler
Labas vakaras - iyi akşamlar
Labanakt - iyi geceler
Atia atia (kai pats lieki) - güle güle
begike
QUOTE(Partena @ 2008 07 06, 18:47)
Šaunus žmogus biggrin.gif
Bet dabar galvoju gal imkim pagrindus, elementarius pasisveikinimus ir atsisveikinimus. žinau ir daugiau, tik nežinau, ar naudinga bus viską rašyti  g.gif
Labas - Merhaba, sagol (sakoma labiau draugams)
Labas rytas - Günaydın
Laba diena - iyi günler
Labas vakaras - iyi akşamlar
Labanakt - iyi geceler
Atia atia (kai pats lieki) - güle güle
*

Ar cia as saunus zmogus? blush2.gif hihihi.gif

As tai manau, kad pravers tie elementarus dalykai mirksiukas.gif As moku "Günaydın" (istrigo jis man, nes laabi grazus zodis biggrin.gif ), o kitu dar nespejau gerai isimint blush2.gif

Uztat padariau pazanga ir siandien susitvarkiau su skaiciais (beveik blush2.gif , dar kartais supainioju), ismokau skiaciuot, taisyklingai pasakyt sudetingus skaicius biggrin.gif ir trupmeninius ismokau skaityt ir rasyt (desimtainius, per kableli) biggrin.gif
Turkish
Na su trupmeniniais man dar neteko susidurti, ale ir nekimšiu jų į galvą, juk ir lietuvių kalboj jų beveik nenaudoju smile.gif
mhm, Günaydın įdomiai tariasi.
Padarom mini chatą? biggrin.gif
beje, taip tu ax.gif
begike
QUOTE(Partena @ 2008 07 06, 22:50)
Na su trupmeniniais man dar neteko susidurti, ale ir nekimšiu jų į galvą, juk ir lietuvių kalboj jų beveik nenaudoju smile.gif
mhm, Günaydın įdomiai tariasi.
Padarom mini chatą? biggrin.gif
beje, taip tu  ax.gif
*

mini chat'a? unsure.gif a kaip cia? blush2.gif as dar nemoku turkiskai blush2.gif nebent viena kitai skaicius diktuotume lotuliukas.gif
Turkish
Na ta prasme - labas, kaip sekasi, kuo tu vardu ir bla bla bla
jei sakai, kad nemoki, na tai tiesiu pagalbos ranką tada drinks_cheers.gif
parašysiu mini pokalbį, su nauju pažįstamu :

Labas - Merhaba
(atsako) - Merhaba/Selam
Kaip sekasi? - Naber? (labiau draugui toks klausimas)
Gerai, ačiū, o tau? - Iyiyim, teşekkurler, sen?
Blogai, ačiū (nors nelabai jau tada ir dėkot norisi rolleyes.gif ) - Iyi değilim, teşekkurler.
Kuo tu vardu? - Adin ne? (arba adın ne , nebepamenu...)
Aš esu... - Benim adim...
Malonu susipažinti - Memnun oldum
Man irgi - Bende

Pradžiai
begike
mm...idomu..bet manau, kad man reik nuo pradziu mokytis, kad zinot kaip ten su linksniais, gramatika, tada imtis zodyno blush2.gif 4u.gif
Turkish
Tada mes būsime visiškai žalios abi. Aš tik bijau, kad pamesi entuziazmą ir vėl liksiu viena verysad.gif
Na šiandien mokiausi kaip iš vienaskaitos padaryti daugiskaitą.
Domina?
begike
QUOTE(Partena @ 2008 07 06, 23:16)
Tada mes būsime visiškai žalios abi. Aš tik bijau, kad pamesi entuziazmą ir vėl liksiu viena  verysad.gif 
Na šiandien mokiausi kaip iš vienaskaitos padaryti daugiskaitą.
Domina?
*

nebusim zalios mirksiukas.gif as mokaus is to psl. kur buvau nurooda idejus mirksiukas.gif ten viskas is eiles, man taip geriau galvoj suguls, nei "vsio padriat" blush2.gif pasku inesuprasiu is kur kas atsirado biggrin.gif
Entuziasmo nepamesiu, labai noriu ismokt mirksiukas.gif Jei kils kokiu klausimu, galesim pasidalint info mirksiukas.gif

Na, kaip ta vns., dgs. padaroma? 4u.gif Ir dar idomu kaip su giminem g.gif atrodo skaiciau, kad jie nenaudoja ju, visur raso O g.gif nesuprantu... blush2.gif biggrin.gif
Turkish
Aš dar pasitikslinsiu, pasistudijuosiu apie tas daugiskaitas vienaskaitas, ir perteiksiu ūkiškai paprastai čia.
Taip, turkų kalba neturi moteriškų ir vyriškų giminių.
O yra - jis, ji.
Asmenys :
Aš - ben Mes - biz
Tu- sen Jūs - siz
Jis,ji - o Jie, jos - onlar
begike
aisku smile.gif
Turkish
Yra 2 grupės, pagal kurias yra nustatomas vienaskaitinio žodžio daugiskaitos galas.
A grupė - A I O U
E grupė - E İ Ö Ü
Ir šių grupių galūnės yra –lar , - ler
Galūnę –lar naudosime tada, kai vienaskaitinio žodžio paskutinis balsis bus A I O U
Galūne –ler naudosime tada, kai vienaskaitinio žodžio paskutinis balsis bus E İ Ö Ü
Pavyzdžiui: kapı – paskutinė balsė yra I, taigi mes naudosime galūnę –lar. Gaunasi – kapılar

Ev - paskutinė balsė yra E, taigi mes naudosime galūnę –ler. Gaunasi – evler
ATTENTION Papildau. Išimtys
saat - saatler (Valandos, laikrodis)
harf - harfler (Raidė)
Vaat - Vaatler (Pažadas)
Kalp - Kalpler (Širdis)

Pačiai labai gerai, kad pagaliau gražiai susikonspektavau.
Gal dabar tu gali paaiškinti, ką mokeisi? Plačiai ir suprantamai ax.gif
begike
Oi, kiap viskas aiskiai bigsmile.gif man jau dabar ilindo galvon bigsmile.gif thumbup.gif

As mokiausi abecele ir skaicius blush2.gif

Na skaicius mes surasem mirksiukas.gif O pvz. jei nori pasakyt 12, tai bus on iki, nes on=10, iki=2 smile.gif 17= on yedi ir t.t.

100=yüz, tai 200= iki yüz, 300= üç yüz ir t.t

1000=bin, tai 2000= iki bin ir t.t. pvz.: 25 000= yirmi beş bin

milijonas yra milyon, milijardas milyar. Bet jei sakom vienas milijonas, turim sakyti bir milyon, jei vienas milijardas bir milyar. Priesingai nei sakant 10 ar 100 (mes nesakom bir on ar bir yüz, tiesiog sakom on arba yüz) ax.gif

Tikiuosi supratai ka nors blush2.gif
Su kableliais gal rytoj parasysiu blush2.gif
Turkish
Čia su tokiom mokytojom jau po mėnesio bazarą turkišką būsim įvaldžiusios thumbup.gif
Viską aiškiai išdėstei, man tik naujiena buvo su tūkstančiais, nes nesimokius dar buvau jų. Bet šiaip - juokas atrodo rolleyes.gif
Tai jei tau nesimiega - tęsiam gramatiką mirksiukas.gif
begike
dar kokiu 15min. galim patest biggrin.gif

Supranti ,.as ismokau tuos skaicius ir zinau kaip tuos sunkiausius pasakyt, bet dar ilgai galvoju, galvoju, reikia geriau ivaldyt, kad automatiskai galeciau rezt blush2.gif
Turkish
oj, aš tai naktinis žmogus, man pats aktyvumas, na tai aš naktį konspektus darysiu į wordą o po to čia įkelsiu, taip rytoj galėsi pasimokyti.
Taigi tu nenorėk pirmą dieną berti labai gerai smile.gif
begike
as siaip irgi naktine, bet rytoj anksti keltis, tai zinau, kad jei neissimiegosiu, vaiksciosiu kaip dauzta...reiks eit pogulio diena doh.gif biggrin.gif jei rytoj netureciau ryte planu, galeciau sedet cia ilgai... smile.gif
Turkish
Pastaruoju metu mano visą laiką suryja turkų kalba.. Šiek tiek liguistas potraukis g.gif
Gerai, peleidžiu jau tave , tatlı rüyalar wub.gif
begike
Iyi geceler! 4u.gif mirksiukas.gif Labos nakties 4u.gif
Turkish
bet kažkaip tai dingo kitos panelės, o jau sakė, jog jungiasi.
Daugely lengviau būtų
Ajira
Jungiuosi,jungiuosi!!!!
Turkish
Na va, apturėsim dar vieną mokinę wink.gif
kągi, pasinaudok mūsų konspektais ir nuorodomis iš pirmo puslapio.
Kokios tavo turkų kalbos žinios, jų bent kiek yra?smile.gif
Ajira
Na as dabar galiu papasakoti ir paaiskinti butaji laika smile.gif
Tikrai nesunku,ir galima laaabai greit ismokti smile.gif

Gelmek-ateiti

As-gel+di+m Mes-gel+di+k
Tu-gel+di+n Jus-(dgs) gel+di+niz
Jis,ji-gel+di Jie,jos-del+di+ler

Gitmek-eiti

As-git+ti+M Mes-git+ti+k
tu-git+ti+n Jus-git+ti+niz
Jis,jis-git+ti Jie,jos=git+ti+ler

Hapsurmak-ciaudeti

As-hapsur+du+m Meshapsur+du+k
Tu-hapsur+du+n Jus-hapsur+du+niz
Jis,jishapsur+du Jie,jos-hapsur+du+lar

(Hapsurmak s raide tai ta kur reikia tarti kaip š tik,mano kompas nenori rasyt turkiskai)

Na,o dabar ar pastebejot,kad kiekvieno asmenio galune turi savo raide
AS-M
TU-N
JIS,JIS-
MES-K
JUS-NIZ
JIE,JOS-LER,LAR

Lygiai,taip pat jei norit,pasakyt,kad kazkas jums priklauso.

Mano-elmam Musu-elmamiz
Tavo-elman Jusu-elmaniz
Jos,jo-elmasi Ju-elmasi

Araba-masina

Benim araba(m)
Senin araba(n)
Onun+s+i
Onen araba (miz)
Sizin araba(niz)
Onlarin

Arabam-reiskia mano masina
Benim arabam-reiskia ta pati

Dabar pabandykit su kitais tai tavo,masina,jusu masina.
Nu pavizdziui Onen arabamiz,arba tavo masina-senin araban

Ar tai tavo masina? Senin araban mi?
Jiegu sutinkate atsakot-Evet benim (taip mano) vel gi naudojate benim.Arba Evet benim arabam.
Arba ne nemano,Hayr benim.

Nu va,ir gale ,ar pastebejot ,kad visur vartojame ta pacia galune su m n miz niz ,ir t.t.
O dabar galima pamegint ta pati su Elma arba kolem
Elma-obuolys
Kolem-piestukas.

Nezinau,kiek as cia teisingai ar suprantamai aiskinu,bet pameginau blush2.gif

Papildyta:
Ir beje ,nepamirskit derinti galune. Jeigu benim antro zodzio gale bus raidele m asmuo-as.Ir t.t.

Ir va,ka dar prisiminiau: Turku kalbos sakinio sudetis:
TEMA/KLAUSIMAS->PAPILDYMAS->VEIKSMAZODIS

kad galetumete isivaizudoti,kaip visa tai atrodo,imkime angliska sakini.

She going to school-turkiskai sudetis gaunasi tokia to school she going.
Dazniausiai visas sakinys eina atbuline tvarka.
Turkish
aš jau turiu tokių iš pažiūros kvailokų klausimų.
Pvz : Gelmek. Aš - gel + DI+ m. kaip man žinoti, kad ten turi būti DI? g.gif
Tas pats ir su Hapsurmak. Aš - hapsur + DU + m , o čia jau DU?
Palengvinu jūsų dalią, surašysiu raides, kad visada jas naudotume, nes galim paskaityti blogai ir įsiminsim netinkamai.
Nusikopijuokit į wordus ir naudokit drinks_cheers.gif
Ç ı ş ğ ü Ö İ
beje, iš kur tokios turkiškos žinios? rolleyes.gif
Ajira
QUOTE(Partena @ 2008 07 07, 13:59)
aš jau turiu tokių iš pažiūros kvailokų klausimų.
Pvz : Gelmek. Aš - gel + DI+ m. kaip man žinoti, kad ten turi būti DI?  g.gif
Tas pats ir su Hapsurmak. Aš - hapsur + DU + m , o čia jau DU?
Palengvinu jūsų dalią, surašysiu raides, kad visada jas naudotume, nes galim paskaityti blogai ir įsiminsim netinkamai.
Nusikopijuokit į wordus ir naudokit  drinks_cheers.gif 
Ç ı ş ğ ü Ö İ
*

Va sita pamirsau paminet.Va sita yra sunkiausia suprasti.
Turku kalboje tai yra priesaga.
Ti,di,du.
Ir va sito iki galo neismokau,nes nieks nesiteikia iki galo isaiskint doh.gif

Papildyta:
Va geriau bandysiu aiskin tai,ka pati iki galo esu supratusi,ir ismokusi ax.gif
Turkish
Gerai, tada aš kai daugiau laiko turėsiu turkų paklausiu. Negalima taip palikti nežinioj smile.gif
Tai gal ir kitus laikus padėstyk, nes aš dar nebuvau su jais susidūrusi
Ajira
QUOTE(Partena @ 2008 07 07, 14:10)
Gerai, tada aš kai daugiau laiko turėsiu turkų paklausiu. Negalima taip palikti nežinioj smile.gif
Tai gal ir kitus laikus padėstyk, nes aš dar nebuvau su jais susidūrusi
*

Lai padestysiu dabar tai,ka tikrai gerai zinau 4u.gif
Ismokau savaites dienas tongue.gif
Pamokysiu ir jus drinks_cheers.gif
Pirmadienis-Pazartesi
Antradienis-Sali
Treciadienis-Çarşamba
Ketvirtadienis-Perşembe
Penktadienis-Cuma
Sestadienis-Cumartesi-
Sekamadienis-Pazar

Na o dabar labai idomus dalykas,palengvinantis ismokti dienas smile.gif

Cumartesi susidaro is dvieju zodziu
Cumartesi=cuma+ertesi
Pazartesi,taip pat susidaro is dvieju zodziu:
Pazartesi=pazar+ertesi

Ertesi reiskia-diena po.Taigi:sekmadienis pazar,o pirmadienis pazartesi prisideda ertesi galune (diena po sekmadienio) smile.gif smile.gif smile.gif Taip pat penktadienis Cuma,sestadienis cumartesi vel gi prisideda ertesi(diena po penktadienio)
Taigi jau keturios dienos isimina laisvai,Belieka ismokti Antradienis treciadieni,ir Ketvirtadieni drinks_cheers.gif
Turkish
Na savaitės dienas jau mokėjau, bet kai kas dar gal ne, tad pravers 4u.gif
Bet kaip jau kolegė minėjo, gal pirma išsiaiškinkim gramatikos miškynus, o po to mokysimės žodyno, tamam?
Ajira
QUOTE(Partena @ 2008 07 07, 14:22)
Na savaitės dienas jau mokėjau, bet kai kas dar gal ne, tad pravers  4u.gif
Bet kaip jau kolegė minėjo, gal pirma išsiaiškinkim gramatikos miškynus, o po to mokysimės žodyno, tamam?
*

Moki tuos:as turiu,neturiu,cia nera? lotuliukas.gif
Turkish
Ne, dar nemoku, čia priskirsim prie gramatikos? ;DDD
Ajira
QUOTE(Partena @ 2008 07 07, 14:31)
Ne, dar nemoku, čia priskirsim prie gramatikos? ;DDD
*

tep priskirsim 4u.gif

VAR-čia yra/arba turėti
YOK-čia nėra/neturėti

Araba(m) var-aš turiu mašiną.

Vėl gi tas pats,kaip ir pasakyti,kad kažkas priklauso tau.Asmenuoji,ir taikai galūnę.
Pvz:
araba(m) yok-aš neturiu mašinos
araba(n) yok-tu neturi mašinos.
araba yok-čia nėra mašinos
araba(si) yok-jis,ji neturi mašinos.

O jei nori pasakyti,kad tu turi mašina:
Benim arabam var.

Labai paprasta. thumbup.gif
Papildyta:
ir dabar tikriausiai ne iš lengviausių,tai kaip formuoti sakinius.
Turkish
Iš tiesų, bet gal palengvink mūsų dalią ir parašyk aiškiai visų asmenų (ir daugiskaitos) galūnes?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.