Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalbų mokymasis - malonumas ar būtinybė
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Nuo mokslo iki darbo > Kursai
spalvyte
Sveiki,

Mes jau ilgą laiką mokome užsienio kalbų įvairaus amžiaus žmones. Keičiasi laikai, mados, bet žmonių norinčių mokytis kalbų nuo pradžių ar jas tobulinti nemažėja. O maloniausia, kad dauguma atėjusiu mokytis kalbos lieka ilgam ir mokosi keletą metų.

Šią temą pradėjau, nes norime išgirsti kodėl žmonės mokosi kalbų, kokios kalbos jiems reikalingiausios ir ko jie tikisi lankydami kalbų kursus?

Ačiū už nuomones smile.gif
intentar
Asmeniškai aš galima sakyti neseniai susižavėjau kitų kalbų mokymusi blush2.gif

Tokį poreikį ypač sustiprino, kai nuvažiavau paatostogauti pas sesę į Ispaniją ir ten mažai kas kalbėjo angliškai, todėl po truputi stengiausi išmokti savarankiškai ispanų kalbos smile.gif
Man atrodo, kad reikalingiausios anglų, rusų, ispanų na ir dar galbūt kokia prancūzų. g.gif
Neseniai girdėjau pasisakyma kuomet kalbų kursuose svetima kalbą dėsto tos kalbos atstovas lengviau ją išmokti - pritari tam ir manau būtu tuomet tą kalba šiek tiek lengviau galbūt išmokti smile.gif
spalvyte
"Tai, ką žinome yra taip menka, palyginus su tuo, ko nežinome" smile.gif

Daug naudingu nuorodų, norintiems tobulinti savo anglų kalbos žinias.

www.english.lt - nuorodos
Paulina25
dėkui už nuorodą smile.gif man kalbų mokymasis yra vienas malonumas biggrin.gif
Jurgfeli
tai būtinybė, bet tai ir kainuoja... verysad.gif
Chr.
anglu kalba moket/mokytis butinybe...bet tuo paciu ir malonumas... kitas-malonumas!!! wub.gif aisku brangoka brangoka...bet svarankiskai mokytis galima... :| smile.gif
Aletheia
Man mokytis užsienio kalbų - malonumas. Negana to, koks naudingas thumbup.gif
rimtas eziukas
Kelioniu metu kai sugebi susikalbeti su kitais zmonemis jautiesi puikiai. O jeigu dar sugebi apie ka nors padiskutuoti- is viso pasaka!
Nuo mokyklos laiku nekenciau kalbu, nes reikejo tai daryti del pazymiu (nors sekesi neblogai)... doh.gif doh.gif doh.gif O dabar pajutau toki kaifa, tuo labiau niekas neegzaminuoja ir nevertina. Na aisku ir darbui reikia, nes dabar be anglu tikrai kaip invalidas- nei naujausia literatura perskaitysi, nei per konferencijas susikalbesi
charmingSmile
kalbų mokymasis - labai naudingas dalykas, ypatingai šiuo metu....o man tai dar veeeeery pleasant biggrin.gif ...aš joms turiu didžiulę aistrą biggrin.gif ...studijuoju anglų ir vokiečių kalbas..o dar savarankiškai mokinuos turkiškai.....na o rusiškai jau nuo vaikystės moku biggrin.gif .....jei turėčiau paroje 30 valandų , tikrai mokyčiaus dar ir ispanų biggrin.gif ..bet deje...laiko nėra...
Indi
QUOTE(charmingSmile @ 2009 07 20, 17:33)
kalbų mokymasis - labai naudingas dalykas, ypatingai šiuo metu....o man tai dar veeeeery pleasant  biggrin.gif  ...aš joms turiu didžiulę aistrą  biggrin.gif ...studijuoju anglų  ir vokiečių kalbas..o dar savarankiškai mokinuos turkiškai.....na o rusiškai jau nuo vaikystės moku biggrin.gif  .....jei turėčiau paroje 30 valandų , tikrai mokyčiaus dar ir ispanų  biggrin.gif  ..bet deje...laiko nėra...
*

o Jums nesimaiso kalbos?. As dabar mokinausi vokieciu, jau galiu susikalbet bet nesijauciu dar tvirtai. Zinau,kad butinai reikes ir anglu pradet mokintis tik nzn kada.. bijau kad nesipintu kalbos.
Geriau viena kalba pabaigti ir pradeti antra?, ar nieko baisaus jei paralelei antra mokinsys?
Egliukasz
QUOTE(Indi @ 2009 07 25, 15:39)
o Jums nesimaiso kalbos?. As dabar mokinausi vokieciu, jau galiu susikalbet bet nesijauciu dar tvirtai. Zinau,kad butinai reikes ir anglu pradet mokintis tik nzn kada.. bijau kad nesipintu kalbos.
Geriau viena kalba pabaigti ir pradeti antra?, ar nieko baisaus jei paralelei antra mokinsys?
*

Man atrodo turint jau vienos kalbos pagrindus, gerai mokytis tuo paciu ir kitos - galima pastebeti esminius skirtumus, panasumus. Aisku, pradzioje pasimaiso ir zodziai, ir kiti dalykai, bet kai yra praktikos, viskas klojasi gerai mirksiukas.gif Nes as is pradziu mokejau gerai vokieciu, po to mokiausi anglu, rusu - per ta laika vokieciu pasimirso, nes jai daug laiko neskyriau, aisku pagrindai isliko ax.gif
SuperMeska
Na man tai priklauso nuo kalbos. Pvz prancuzu kalba man buvo ir yra didziulis malonumas. O anglu mokiausi vien del to, kad reikejo.
Rusu kalbos normaliai taip ir neismokau, nes nepatiko ir viskas.
charmingSmile
Dėl gramatikos tai lengviau - kaip egliukaz sakė...turi su kuo palygint ..na jei lt kalboje taip nėra....randi panašumų ir skirtumų...net sakyčiau lengviau kelias per vieną kartą mokytis... nes taisyklės dažnai būna panašios( na jei mokaisi artimas kalbas ) tada gramatika ..uj, kaip per sviestą eina biggrin.gif ..na o dėl žodžių....dažnai per anglų paskaitas kad užtraukiu - 3 žodžiai vokiškai dar 2 rusiškai ir koks 1 angliškai biggrin.gif ..bet čia naturalus dalykas kad maišosi......taip ir turi būt biggrin.gif nes jei visos kalbos pas jus bus "aktyvios" - visada maišysis...bet daug kam gražu...kalbi angliškai ir koks vienas "kitatautis" žodelis išlenda ax.gif

supermeska..o kaip prancuzu - sunku labai? girdėjau kad labai tarimas sunkus...
SuperMeska
QUOTE(charmingSmile @ 2009 07 27, 19:31)
supermeska..o kaip prancuzu - sunku labai? girdėjau kad labai tarimas sunkus...
*

Na matai man mokykloj prancuzu buvo kaip pirma uzsienio kalba, tai galima sakyt nuo mazens "atkaliau". Nepastebejau sunkumo.

charmingSmile
QUOTE(SuperMeska @ 2009 07 28, 09:18)
Na matai man mokykloj prancuzu buvo kaip pirma uzsienio kalba, tai galima sakyt nuo mazens "atkaliau". Nepastebejau sunkumo.
*

aa..matai kaip..aš visada norėjau išmokti..man taaaaaaip gražiai ji skamba...bet prigasdino kad labai tarimas sunkus..gramatika... biggrin.gif ..bailiukė buvai tai ir stojau į vokiečių doh.gif .. ką jau padarysi dabar.... bet vis dar turiu vilčių po šių studijų išmokt ( ar bent jau pabandyt) prancuzu wub.gif

one language is never enough biggrin.gif
SuperMeska
QUOTE(charmingSmile @ 2009 07 29, 15:22)
aa..matai kaip..aš visada norėjau išmokti..man taaaaaaip gražiai ji skamba...bet prigasdino kad labai tarimas sunkus..gramatika... biggrin.gif ..bailiukė buvai tai ir stojau į vokiečių  doh.gif .. ką jau padarysi dabar.... bet vis dar turiu vilčių po šių studijų išmokt ( ar bent jau pabandyt)  prancuzu wub.gif

one language is never enough  biggrin.gif
*

Na nera jau tokia sunki kalba. Svarbiausia, kad turi dideli nora ismokti mirksiukas.gif
Mane pvz net nupurto pagalvojus apie vokieciu. Nu niekaip neismokciau biggrin.gif
charmingSmile
prieš pora metų mane irgi purtė nuo vokiečiu biggrin.gif ...ale gyvenimas privertė biggrin.gif

na jeigu noras svarbiausia tai tikėkimes išmoksiu ta prancuzu kalbą biggrin.gif ..nes ko jau ko o prancuzu tai man taaaaip gražu wub.gif ...tik gaila kad laiko nėra ...
SweetColumbia
Aš mokiausi danų kalbą po mokyklos, tai mums dėstytojai sakydavo, kad lietuviams tinka mokytis germanų kalbas, nes labai geras tarimas būna smile.gif
Nicca
Kur mokotes vokieciu kalbos Vilniuje ? g.gif
agnesesesilija
Labas vakaras visoms,

Man kalbų mokytis malonu - kai yra laiko. Bet dabar gana daug dirbu, tai sunku prisiversti. Kaip manote, kaip geriausia mokytis kalbų - eiti į kursus, mokytis savarankiškai (kas man ypač sudėtinga - kai darbe pavargstu, taip ir traukia į lovą), o gal samdyti repetitorių? Pasidalinkite patirtimi.
mergaiciuke29
Man tai butinybe, nes malonumo klaboms niekada nejauciau doh.gif
renea
Man kalbas mokytis labai smagu. Dabar mokausi ispanų smile.gif tik tai užima nemažai laiko + kainuoja, jei nori mokytis nesavarankiškai. Jei dienoj būtų daugiau nei 24h, tikrai daugiau tobulinčiau savo kalbų įgūdžius ar mokyčiaus naujų smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.