Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gidų arba kelionių vadovų kursai
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Nuo mokslo iki darbo > Kursai
Pages: 1, 2
rasulkadz
Laba 4u.gif Norėčiau gauti įvairios informacijos apie gidų kursus.Labiausiai mane domina ar ši "profesija" Lietuvoje perspektyvi? g.gif Kažkaip nesinori leisti pinigus vėjais.Kas iš to, jei baigimo pažymėjimas gulės stalčiuje verysad.gif Žinau tik tiek,kad šie kursai gana brangus (apie 800lt).Taigi laukiu jūsų atsiliepimų,kaip jau ir minėjau, pravers bet kokia informacija aciuks.gif
#Mia#
I turizmo informacini pasiskambink, jie turetu zinoti. Arba i kokia gidu draugija, jei Kaune - Musu Odiseja.
Man atrodo visai fainas darbas, jei balsa gera turi (jei gali ilgai sneketi nors ir blogam ore). Noresi ekskursiju tureti stok i draugijas, visose agenturose telefona palikinek, nueik pasneketi.
sticho
Siaip galiu pasakyti, kad gidu tai yra trukumas Lietuvoje, nes pvz. dirbu firmoje susijusioje su turizmu, tai dazniausia problema su kuria susiduriama ir yra gidu paieska. Didesni kelioniu organizatoriai turi savo gidus ir ju "neskolina" biggrin.gif nors is kitos puses norint tapti gidu, baisiai daug informacijos reikia i galva sukisti... visa istorija, kultura, paprociai, tradicijos ir t.t.
rasulkadz
kažkaip visada norėjau būt gidė,bet nesiryžtu. ax.gif Ne itin pasižymiu prakalba blush2.gif Norin tapt labai geru gidu,reik baigt aukštajį (tos srities).Kaip tik šiais metais žadu stot į magistrantūrą,jaučiu bandysiu į šią sritį,gal į paslaugų vadybą?Nežinau,galva pilna visokiausių minčių,abejonių ir pan.Nelabai pasitikiu savo jėgomis verysad.gif
Libele
aš esu baigus gidų kursus, nors dirbti dar nepradėjau - kol kas nėra laiko rimtai pasiruošti. bet darbas turėtų smagus, girdėjau, kad paklausa irgi didelė - priklauso, aišku, nuo kalbos, kuria ketini gidauti, nes šiaip ar taip didžiausia paklausa yra užsienio kalbomis. pakanka apsidairyti, kiek turistų net šaltu sezonu vaikštinėja po vilniaus senamiestį...

pagal statistikądaugiausiai turistų yra iš lenkijos, paskui - iš vokietijos, iš skandinavijos šalių, toliau nepamenu. jei moki retą kalbą - irgi super, nes nors kokių nors turistų iš kinijos nėra kol kas tiek daug, bet ir kinų kalbą mokančių gidų - vienetai.

kad būtum geru gidu, manau, reikia iš dalies asmeninių sugebėjimų - komunikabilumo ir pan. (bet tokius dalykus norint galima ištobulinti) ir stropumo didelio, nes reikia daug skaityti, domėtis, taip pat kalbą tobulinti.

šiaip galiu pasakyti, kad gidų kursai labai smagu ta prasme, kad pats pradedi geriau pažinti savo šalį ir miestą, ir įdomiau daros čia gyvent, kai žinai, kokių įdomybių aplink pilna. dar, mano asmeniškai nekokia orientacija yra, bet besimokydama kursuose pradėjau geriau orientuotis mieste, nes labai daug žiopsojau į visokius žemėlapius ir ėmiau vaikščiot su tais žemėlapiais galvoj... tai toks juokingas pliusas.

o kelionių vadovai - tai atskiri kursai, aišku, tokį darbą norint dirbt reikia pasiryžt praleist daug laiko atskirai nuo šeimos. ir sugebėt ištvert tas nuolatines keliones ne itin konfortabiliom sąlygom.
Papildyta:
beje, visi gidų kursai paprastai organizuojami nuo rudens, kai neturistinis sezonas, tad susigriebt reikia artėjant rudeniui.
pienių jūra
Na, tai dar neatsirado, kas būtų baigęs tuos kursus ir papasakotų tolesnę savo karjerą? labai jau mane jie sudomino ax.gif ax.gif ax.gif
Libele
čia viena mano gidų kursų "kursiokė" vedė lietuvių vaikučiams ekskursiją po senamiestį vilniaus, sakė, gavo apie šimtą lt į rankas už tokią ekskursiją. o čia juk lietuviškai buvo, ne itališkai kaip nors. žodžiu, atrodo visai neblogai, manau.
rasulkadz
ar galima pragyventi iš gido algos?
Libele
nu čia kaip ir su vertėjavimu pagal autorines: daug užsakymų, uždirbi daug, mažai užsakymų - uždirbi mažai. tai kadangi iš vertėjavimo galima, tai ir iš gido manau be problemų. aišku, reikia turėt omeny, kad čia sezoninis darbas - bet dabar turistinis sezonas žiauriai išsiplėtęs: pirmieji turistai pasirodo jau balandį, o paskutiniųjų dar galima ir spalį rasti, o gal ir vėliau. na, būti vien lasivai samdomu gidu, gali ir neužtekt, nes neaišku, ką žiemą veikt. bet vertėjavimas plius gidavimas, manau, šaunu.
rasulkadz
Man kažkaip svarbus pastovumas...Su gido profesija to nebūtų g.gif
Papildyta:
O beje, kur Tu baigei gidų kursus,kiek laiko mokinaisi, kiek mokėjai ir pan... ax.gif
Libele
aš baigiau Kivedoj, http://www.kiveda.lt/ku.gid.php, čia vilniuj.
kaina 750 lt. truko pusę metų: nuo spalio pabaigos iki balandžio pabaigos.

nors turiu atvirai pasakyt, kad jei yra galimybė rinktis, į kivedą geriau neiti. ten viskas buvo tvarkoje, bet ne taip gerai kaip tikėjomės, buvo visokių minusiukų. girdėjau, kad tikrai gerai yra Lietuvos turizmo asociacijos kursuose, dar vilniuje ruošia TIC'as
http://www.turinfo.lt/mokslai_gidams.php

šiaip visi gidų kursai visuose miestuose čia: http://www.tourism.lt/lt/studijos/kursai.htm

mūsų kursuose būdavo paskaitos ir dar ekskursijos mokamosios: ekskursijos daugiausiai iš architektūros, ir šiaip bendro pobūdžio, po vilnių. buvo viena ir po kauną. dėstytojai buvo neblogi, bet nebuvo aukštų reikalavimų, tai mes taip atsainokai ir mokėmės.
Papildyta:
norėjau pasakyti: mokomosios ekskursijos
rasulkadz
Ačiū už info, reiks pasidomėt 4u.gif
Aga
Be galo sunkūs kursai ir reiklaujantys daug informacijos žinojimo, darbas irgi iš sunkiųjų. Atrodo tai labai gražus, bet sunkus. Ir nėra pastovus.
rasulkadz
Pritariu,kad sunkus, bet manau labai įdomus smile.gif Tik gaila,kad nepastovus
leira
QUOTE(rasulkadz @ 2006 02 01, 21:36)
kažkaip visada norėjau būt gidė,bet nesiryžtu. ax.gif Ne itin pasižymiu prakalba blush2.gif Norin tapt labai geru gidu,reik baigt aukštajį (tos srities).Kaip tik šiais metais žadu stot į magistrantūrą,jaučiu bandysiu į šią sritį,gal į paslaugų vadybą?Nežinau,galva pilna visokiausių minčių,abejonių ir pan.Nelabai pasitikiu savo jėgomis verysad.gif
*

labas, ir aš norėčiau būti gide, tai pasiryžau ir dabar lankau kursus Šiauliuose, ai kaip smagu ir įdomu, thumbup.gif . Na bet manau pabaigusi kursus yra labai daug galimybių įsidarbinti gide, aš galvoju ja dirbti laisvalaikiu t.y laisvai samdoma gide, tai nuostabukai gali papildomai pinigeliu laisvu laiku užsidirbti. ax.gif
boruzzze
kaip faina, kad sia tema radau bigsmile.gif as kazkaip irgi domiuosi sia sritimi.... tik labai jau neitiketinai kad dideli reikalavimai buna gidams, bent jau norintiems jais tapti... bet manau kai labai nori, tai viskas imanoma... ax.gif
rasulkadz
QUOTE(leira @ 2006 12 22, 11:26)
labas, ir aš norėčiau būti gide, tai pasiryžau ir dabar lankau kursus Šiauliuose, ai kaip smagu ir įdomu,  thumbup.gif . Na bet manau pabaigusi kursus yra labai daug galimybių įsidarbinti gide, aš galvoju ja dirbti laisvalaikiu t.y laisvai samdoma gide, tai nuostabukai gali papildomai pinigeliu laisvu laiku užsidirbti.  ax.gif
*

Kaip sekasi?
vavux
Sveiki, as baigiau gidu kursus.
Tai galiu pasakyt, kad tikrai labai saunus dalykas. Na as moku ispanu kalba, tai tikrai daug man skambina smile.gif ir uzdarbis geras, bet tik sezono metu, bet tas sezonas prasideda jau nuo kokios balandzio smile.gif tik beda ta, kad as dar rimtai nepradejau, nes reikia labai gerai kalba moketi ir pasitiket savimi yra svarbiausia. siaip darbas labai daug streso sukelia, na, bent jau is pradziu. bet as manau, kad tikrai dirbsiu. tikrai labai idomu. labai ivairiu zmoniu sutinki ir tas man labiausiai patinka.
tai tikrai rekomenduoju, jei kas sugalvos lankyt
Marija5
Vavux kur baigei kursus? Ir aš norėčiau. ax.gif Bet Vilniuje tik Kivedoje, o ten kaip supratau nėra vakarinių studijų. verysad.gif
Šie http://www.turinfo.lt/mokslai_vadovams.php yra Kaune. Galima mokytis eksternu, bet vistiek yra geriau lankyti, bent man taip labiau patiktu.
vavux
as baigiau Vilniuje turizmo asociacijos kursus. kiek girdejau apie ta kiveda, tai nelabai kokie atsiliepimai. o turizmo asociacija tai cia valstybine istaiga. dar zinau, kad vilniaus turizmo informacijos centras organizuoja. ten kazkaip panasiai kaip asociacijoj, nes ir destytojai tie patys kiek zinau smile.gif
stai cia adresai, radau internete smile.gif
ir man siaip kursai vakarais buvo dukart per savaite smile.gif nes juk niekas dienom negaletu smile.gif tikrai idomu, rekomenduoju. na, bet dabar tik rudeni bus galima, nuo spalio men wink.gif

Gidų kursai

Lietuvos turizmo asociacija
Vilniaus miesto gidų kursai
A. Juozapavičiaus g. 13-501, LT- 09311 Vilnius
tel. /fax. (8 5) 2726191, el. paštas: danute@ltas.lt
Kontaktinis asmuo: Danutė Mažeikaitė

VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centras
Didžioji g. 31, LT – 01028 Vilnius
tel. (8 5) 2629660, faks. (8 5) 2628169
el. paštas: vilnis@vilnius.lt
kontaktinis asmuo: Laima Urniežiūtė

UAB „Kiveda“
Gedimino pr. 1, LT – 01028 Vilnius
tel. (8 5) 2724805, faks. / tel. (8 5) 2724806
el. paštas: kiveda@kiveda.lt , www.kiveda.lt
kontaktinis asmuo: Irena Sinickienė

simoneta
NA va ir as sau aktualia tema radau. KAIp suprantu Kaune ruosia tik vienoje vietoje. Ar as klystu?
O gidas kaip suprantu dirba tik savo mieste ir vedzioja zmones po izymias vietas. Ar gali buti uzsakymai i kitus miestus. Cia as siaip smalsauju nes idomi gido darbo specifika. Gal kas galit issamiau papasakot. 4u.gif
vavux
jei ismoksi apie kitus miestus tikrai galesi vest wink.gif nes daznai buna, kad ekskursijos ir i kitus miestus buna smile.gif tarkim prie kokio kryziu kalno ar kur kitur wink.gif na, tai kuo daugiau moki, tuo geriau smile.gif tikrai uzsakymu bus smile.gif
Viva7
as tai labai duomiuosiu kelioniu vadovu kursais, gal kas nors yra baige tokius? labai noreciau suzinoti atsiliepimus.
o gal kas nors dirba kelioniu vadovu, labai noreciau suzinoti koks atlyginimas ir ar lengva susirasti darba?

Lauksiu atsiliepimu smile.gif
Turkija*
Taigi sveikos Supermamos,pamaniau,kad jus galesite man padeti. smile.gif Turiu dukra kuriai ateinantys mokslo metai bus paskutiniai,ja traukia kelioniu vadovo profesija,taciau as nieko apie tai nenusimanau. blush2.gif Gal jus kuri esate baigusi siuos kursus?Kur geriausia butu mokytis?Tiesa,ji noretu dirbti ne Lietuvoje,o per Lietuvos turizmo agenturas uzsienyje.Kokiu dalyku pazymiu reikia stojant?Kiek galima uzdirbti?Koks issilavinimo lygis igijamas baigus?Na zodziu,gal galetumet kuo aiskiau man paaiskinti,buciau labai dekinga.Aciu mirksiukas.gif
Turkija*
Greiciausiai busiu netaip supratusi savo dukra...Ka reiketu studijuoti norint dirbti tarkim Novaturo atstovu uzsienyje,na tokiu kuris pasitinka turistus oro uoste,lydi i viesbucius,ekskursijas???
Violetikas
Pirmiausia Jusu dukrai reikia baigti universiteta arba bent jau kolegija. Nes Novature vienas is reikalavimu - aukstasis issilavinimas. Specialybe nera labai svarbi, bet daug is ten dirbanciu merginu yra baigusios kalbas. Labai padeda jei moka ispanu, italu, prancuzu, graiku ir t.t. kalbas. O paskui jau reikia eit i Novatura su CV, didele sypsena, entuziazmu ir viltim mirksiukas.gif
Kursus organizuoja jie patys, tuomet, kai atrenka pretendentus. Siaip yra gidu kursai organizuojami turizmo departamentuose savivaldybese, bet tam kad gaut gido pazymejima, taip pat reikia aukstojo mokslo 4u.gif
Agniushka
Tikrai taip tam kad būt kelinonių vadovu būtina užsienio kalba ir aukštasis.Aš va vakar jau pasiėmiau pažymėjimą biggrin.gif
Makalius
Aš irgi labai noriu būti kelionių vadovu.
Bet tie, kurie dirba užsieny, pvz Novature ar kur kitur, yra vienetai biggrin.gif O norinčių patekti ten yra daug. Skaičiau jūsų diskusijas ir novaturo forume. Nejaugi ten dar nieko neišsiaiškinot? Juk tiek daug visko pripasakojo smile.gif

Oi beje, aš seniai sukūriau temą NORIU DIRBTI GIDU.KUR REIKIA STOTI? mokslo temoje wink.gif ten labai daug patarimų yra, daug ten besimokančių ir t.t.t...
Triglavas
Sveiki,

Ir as sia tema pasisakysiu smile.gif Mes su vyru abu savo laiku gidavom ir buvom kelioniu vadovais. As kursus baigiau TIC. Na tiksliau praslydau ir tiek. Jiems nesvarbu ar tu moki gerai ar ne - pazyejima gausi vis tiek. Mano tikslas buvo - ISMOKTI. Todel as dar po to dejau daug pastangu. O va vyras baige Kivedoje. Ten buvo viskas rimta, idomu ir naudinga. Po to abu gidavome sioje agenturoje. Tai tikru vadovu ir gidu as tapau butent ten. Tik ten suzinojau kaip idomiai pravesti ekskursija, suzinojau kaip elgtis su zmonemis, kaip valdyti krizines situacijas ir t.t. Iki siol mano gides idealas yra Kivedos direktore. Na jos pasakojimas taip uzkabina thumbup.gif
Taigi, jei norite tik uzsideti pliusa - eikite i TIC
Jeigu norite ismokti - eikite i KIVEDA.
vavux
nesamone smile.gif)
dirba kivedoj, tai reklamuoja smile.gif)
kaip galima ismokti bendrauti su klientais, jeigu jie net nesiteikia atrasyti emailo, kai teiraujiesi apie tuos gidus kursus smile.gif) tai kur cia pagarba klientams? smile.gif)
Triglavas
QUOTE(vavux @ 2007 09 07, 21:03)
nesamone smile.gif)
dirba kivedoj, tai reklamuoja smile.gif)
kaip galima ismokti bendrauti su klientais, jeigu jie net nesiteikia atrasyti emailo, kai teiraujiesi apie tuos gidus kursus smile.gif) tai kur cia pagarba klientams? smile.gif)
*

As jau treji metai kaip neturiu nieko bendro su turizmu ir sia agentura. Tiesiog as Kivedoje daug ko ismokau. Bet zinoma daugiau turbut priklauso nuo noro ir pastangu. Jeigu pats nenoresi, tai niekas is taves gido nepadarys. Be to reikia tureti ir kruva kitu savybiu: gera dikcija, pasitiketi savimi, moketi valdyti konfliktines situacijas, bendra isprusima tureti ir t.t. Tikrai pries eidami mokytis gido amato labai gerai ivertinkite ar tai JUMS. Na o romantikos sioje profesijoje ne tiek ir daug (ypac kelioniu vadovo darbe).
Tiesa, i Kiveda as nuejau budama jau ne naujoke sioje srityje. Daug jau mokejau ir zinojau. Na bet ten gidai kiek kitokie. Ten as ismokau ne siaip pravesti ekskursija, o persmelkti ja kazkuo. Pvz. sali pateiki per kazkokios asmenybes prizme, kazkoki architekturos stiliu - per to laikmecio gyvensena ir .t.t. Zodziu, ismokau kapstyti daug giliau ir pateikti viska daug idomiau. Ko linkiu ir Jums. Nesvarbu kur mokysites... 4u.gif
HakunaMatata
QUOTE(rasulkadz @ 2006 02 01, 00:15)
Laba 4u.gif Norėčiau gauti įvairios informacijos apie gidų kursus.Labiausiai mane domina ar ši "profesija" Lietuvoje perspektyvi? g.gif Kažkaip nesinori leisti pinigus vėjais.Kas iš to, jei baigimo pažymėjimas gulės stalčiuje verysad.gif Žinau tik tiek,kad šie kursai gana brangus (apie 800lt).Taigi laukiu jūsų atsiliepimų,kaip jau ir minėjau, pravers bet kokia informacija  aciuks.gif
*

Labas, esu baigusi gidu kursus ir turiu nemazai darbo patirties atvykstamojo turizmo srityje. Sakyciau, jei labai patinka toks darbas ir jei esi tinkama tokiam darbui, verta pabandyti. Sezono metu darbo gidams netruksta, ypatingai retesniu kalbu gidams. O ziema viskas aprimsta.
Bet jei galetum derinti gido darba su kitu, tai isvis super smile.gif
liūdnasis pelėnas
aš šiuo metu labkau turizmo asociacijos kursus, super super
yapč man istorijos dėstytojas patiko, nu nerealus rolleyes.gif

tik va dabar reikia pradėti ruoštis istorijos egzaminui, tai kažkaip teks prisiminti studijų laikus ir mokymąsi per naktį...
litta
Lietuvos turizmo asociacijos tinklalapyje neradau info apie kelioniu vadovu kursus. g.gif Ten organizuojai tik gidu kursai? g.gif Gal galite patarti kur geriau lankyti kelioniu vadovu kursus-Kivedoj, Vilniaus turizmo inf. centre, ar Euroj? g.gif
GoGi
Sveiki ,radau sia idomia tema:)
norejau pasiteirauti , jei nori lankyti gido studijas , ar uzseinio kalba reikia moketi labai gerai sneketi, ar ten studijuodamas gali tobilunti savo kalbos igudzius?smile.gif
Daina_anaiD
Sveiki, ax.gif

Prisiskaiciau, cia apie visokias keliones ir taip idomu pasidarė, kad net pagalvojau gal aš galėciau tapti gide ar kelionių vadove? Pasiieškojau internete, radau, kad Kiveda organizuoja tuos kursus, gal kas lankete? Gal galite pasakyti ar verta? O gal kur kitur lankyti? mirksiukas.gif
Viva7
QUOTE(Daina_anaiD @ 2008 09 10, 15:14)
Sveiki,  ax.gif

Prisiskaiciau, cia apie visokias keliones ir taip idomu pasidarė, kad net pagalvojau gal aš galėciau tapti gide ar kelionių vadove? Pasiieškojau internete, radau, kad Kiveda organizuoja tuos kursus, gal kas lankete? Gal galite pasakyti ar verta? O gal kur kitur lankyti? mirksiukas.gif
*

as praeitais metais baigiau Kivedos organizuojamus kelioniu vadovu kursus, galiu pasakyti, kad kursai buvo tikrai idomus, dauguma destytoju deste ne tik teorines zinias, bet daug kalbejo ir is praktines puses 4u.gif
Daina_anaiD
QUOTE(Viva7 @ 2008 09 15, 19:35)
as praeitais metais baigiau Kivedos organizuojamus kelioniu vadovu kursus, galiu pasakyti, kad kursai buvo tikrai idomus, dauguma destytoju deste ne tik teorines zinias, bet daug kalbejo ir is praktines puses 4u.gif
*

ax.gif Tikrai, manai man verta lankyti tuos kursus? skaiciau, kad jau greit pas juos prasides ir grupe jau beveik pilna, bet vis dar galvoju g.gif O gidu kursu nelankei? g.gif
Viva7
QUOTE(Daina_anaiD @ 2008 09 16, 14:46)
ax.gif  Tikrai, manai man verta lankyti tuos kursus? skaiciau, kad jau greit pas juos prasides ir grupe jau beveik pilna, bet vis dar galvoju g.gif  O gidu kursu nelankei? g.gif
*

jeigu tikrai nori dirbti ta darba tada manau tikrai verta, o gidu kursu nelankiau, nes gide nenorejau dirbti.
liūdnasis pelėnas
aš lankiau gidų kursus pernai Vilniuje, turizmo asociacija organizavo
labai gerai buvo, beje, su gido kursų pažymėjimu gali dirbti kelionių vadovų, o atvirkščiai - ne
simoneta
Sveikos, si tema ir man aktuali.
O kaip po kursu reikalai su darbo gavimu. Ar kursu organizatoriai ka nors pasiulo? Kokia kaina kursu?
kindy
Gidų kursų kaina per 750 litų. Praeitą vasarą labai trūko gidų ir Kaune, ir Vilniuje. Prasidėjęs ekonomijos nuosmukis gali pakoreguoti darbo rinkos poreikius.
simoneta
QUOTE(kindy @ 2008 10 06, 12:50)
Gidų kursų kaina per 750 litų. Praeitą vasarą labai trūko gidų ir Kaune, ir Vilniuje. Prasidėjęs ekonomijos nuosmukis gali pakoreguoti darbo rinkos poreikius.
*

NA niekad nemaciau skelbimo kad iesko gido g.gif g.gif
Kaip susirasti gido darba tada?
liūdnasis pelėnas
pas mus buvo taip
išlaikius visus kursų egzaminus ir gavus pažymėjimą, mano visus duomenis perdavė kelionių agentūroms
per vasarą sulaukiau trijų skambučių (kursai baigėsi pavasarį), bet man netiko laikas, kadangi turiu pagrindinį darbą, negalėjau 10 dienų vežioti turistų po Lietuvą

o va mano tėvas tik vieno skambučio sulaukė, nors kartu baigėm verysad.gif
ULTRA VIOLET
As taip pasiskaitinejau ir pamaniau, itais metais Vilnius bus Europos kulturos sostine tai gal visai ir verta baigti gidu kursus ir tapti gide? g.gif Papildomi pinigai nepamaisys gi... ax.gif Tai kur cia galima but kreiptis? Kuriose agenturose buna geraiusi gidu kursai (be to ir pigiausi?) Gal kas zinote?
ULTRA VIOLET
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2008 10 08, 11:36)
pas mus buvo taip
išlaikius visus kursų egzaminus ir gavus pažymėjimą, mano visus duomenis perdavė kelionių agentūroms
per vasarą sulaukiau trijų skambučių (kursai baigėsi pavasarį), bet man netiko laikas, kadangi turiu pagrindinį darbą, negalėjau 10 dienų vežioti turistų po Lietuvą

o va mano tėvas tik vieno skambučio sulaukė, nors kartu baigėm  verysad.gif
*

g.gif Kur tu mokinaisi? Ar tu dirbi gide?
Lauruzhe
"Ant dienų" baigsiu gidų kursus, kuriuos organizuoja kelionių organizatorius "Kiveda". Kaip įsivaizduoju, tai jie labai gerai mato visų kursantų pasirengimo lygį ir šiaip žmogaus kaip būsimo gido potencialą. Todėl beveik esu garantuota, kad geriausiems pasiūlys darbą - vieną, kitą ekskursiją, o gal net nuolatinį darbą.
Šiaip pasiruošimui reikia skirti daug laiko..kol kas bijau net pagalvoti apie pirmą realią ekskursiją... Bet kai pasižiūri į tuos laimingus patyrusius gidus ir gides, tai pagalvoju - o kodel aš už juos prastesnė - ir aš galiu!
Žodžiu, dedu dideles viltis. O laikas parodys smile.gif
Lauruzhe
As siuo metu baigineju KIVEDOS (www.kiveda.lt) organizuojamus gidu kursus. Ir galiu drasiai ir be jokios reklamos pasakyti:
1. Svarbu ko eini i kursus - ar ziniu, ar pramogos (saukstu proto niekas neikres, zinome ta kiekvienas), ar supratimo, ar popieriaus. Tikrai butu stebuklas jei per numatytu valandu skaiciu staiga taptum istorijos, meno, oratorikos ir kitu reikalingu disciplinu ekspertu. Mitas.
2. Yra posakis - "Geriau viena karta pamatyti, o ne simta karta isgirsti". Tas pats manau su mokymais. Kas geriau organizuoja? Kiekvienas komentaras yra subjektyvi nuomone.
3. Ir sakyciau pats svarbiausias siuo momentu - Kiveda yra verslininkai, kurie neriasi is kailio del savo islikimo, o visi kiti - valdiskos istaigos, kurie bet kuriuo atveju jau finansuojami is jusu kisenes. SIANDIEN as linkusi paremkti smulkuji versla. Geriau jiems padeti pakelti kursu kokybe, nei nuo ju nusisukti!

Padangiu_mergaite
Ash lankiau kelioniu vadovu ir kitais metais gidu kursus "Kivedoje", su TIC organizuojamais kursais negaliu palyginti. Bet siaip nu ka as zinau...Kursai kaip kursai, gavau ir informacijos, ir medziagos, ir supratima sioki toki apie gidavima. Bet per puse metu ekspertais tikrai netapsite, nes gidas turi zinoti ir istorija, ir achitektura, ir mene gaudytis, ir siu laiku ivykiu tendencijomis dometis. Todel baigus galima siek tiek orientuotis i ekskursijas uzsienieciams (gerai mokant kalba) arba jei su lietuvaiciais dirbant - tai rinktis pramogini ekskursiju profili. As pati baigus vedziau tik kelias ekskursijas (nes dirbau ir dirbu turizme ofisini darba, nelabai susijusi su gidavimu). O dabar pasiruosiau ir tobulinu paprastesnius marsrutus po Vilniu, ne tokius kaip architekturos istorija. blush2.gif
mildyte
Na, as nezinau kur ir kas kam geriau patinka, bet as dabar lankau KIVEDOS organizuojamus kursus ir esu visai patenknta. Labai saunus destytojai, gaila kad trunka tik 5men, noreciau ilgiau. thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.