QUOTE(Indi @ 2009 05 04, 12:42)
Gal bus kokiu patarimu, kaip pagerinti vokieciu kabos zinias.
Patarimai iš mano asmeninės patirties:
1. Norint tobulinti jau mokamą kalbą, nors ir kokia ji netvirta būtų, laisvu laiku reikia kuo daugiau skaityti, pasirenkant mėgiamą žanrą: ar tai būtų meilės romanai, ar techninė literatūra ar sodo-daržo žurnalai. Svarbiausiai nereikia stengtis suprasti kiekvieną žodį. Turėjau labai gerą vok. kalbos mokytoja universitete (pasikartosiu - mokiausi ne vokiečių kalbą, o paprastą žemišką inžinerinę spec.). Ji nuolat kartodavo - skaitykit, skaitykit, skaitykit, kad ir tą patį žurnalą po x kartų.
2. Klausytis vokiškos muzikos, kartu dainuojant (na pvz. važiuojant mašina, kai niekas negirdi

). Čia aišku labai slidus reikalas, tie atlikėjai, kurių dainos man be galo padėjo išlavinti tartį, tikrai ne kiekvienam patiktų, kadangi muzika - skonio reikalas...
3. Žiūrėti teliką vok. kalba. Aš pasirinkau 2 serialus, kuriuos žiūriu jau virš 10 metų, (RTL: Gute Zeiten-schlechte Zeiten, darbo dienomis 9:30 arba 20:40 ir Unter Uns, darbo dienomis 9:00 ir 18:30. Abieju pakartojimai visos savaitės serijų - šeštadienį ir sekmadienį, pirmoj dienos pusėj, nepamenu tiksliau). Labai lengvas siužetas, kaip Australų Be namų negerai. Taip pat žinių laidos RTL man labai patinka, ten mažai politikos, daugiau įdomesnių dalykėlių parodo
4. Jeigu šiuo metu studijuojat ką nors ir yra galimybė sudalyvauti MAINŲ PROGRAMOJE SOKRATES ERASMUS - nei neabejokit - verta visu 1000 proc. Man Vokietijoj mokytis buvo nepalyginamai lengviau negu Lietuvoj, ten visai kitoks požiūris į mokymąsi ir niekas nekreipia dėmesio, kad tu ten kažką ne taip sukirčiavai, ar žodį kokį ne tokį pasakei, svarbiausia - stengtis.
5. Jeigu esate pakankamai jauna (tiksliai nepamenu - iki 25 gal metų tai galima) - rekomenduočiau padirbėti pagal AUPAIR aukle vokietijoje: ir Vokietiją pamatysit, ir kalbos pramoksit, ir daugiau patirties su vaikučiu įgausit, ir pinigėlių smulkioms išlaidoms bus, jei gera šeima pasitaikys, tai dar ir privežios visur, vnž. tikrai rekomenduočiau
6. Įsigyti draugų vokiečių
Dirbant ar studijuojan Vokietijoje dar galėčiau duoti patarimų, kaip ten laisvą laiką geriau išnaudoti tam pačiam tikslui, tik čia gal jau konkrečiai kuriai nors galėčiau patarti
Ko niekada nesiūlyčiau daryti:
Nuvykus ar mokytis, ar dirbti į Vokietiją
bendrauti su tautietėmis. Jokiu būdu, tik būtiniausiu atveju ir kuo mažiau, kitaip kalbos
absoliučiai neišmoksite.
Kaip sakoma, plaukti lengviausiai išmokti įkritus į balą - vis tiek kažkaip išplauksi. O jeigu bendrausi vien tik su lietuvaitėm, tai tikrai bus kažkuri, kur geriau mokės ir už kitas ar tave visur visko klaus ar pasakys, vnž. bus tik meškos paslauga tau.
SĖKMĖS!