Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vokiečių kalba
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Nuo mokslo iki darbo > Kursai
Pages: 1, 2
Meger
Sveikos, kalbų mėgėjos ax.gif . Aplink visi tik ir mokinasi anglų kalbą, tad pasidarė įdomu, ar vokiečių kalbą kas nors dar mokinasi (ne mokykloje tongue.gif )? Tarkim kursai ar savarankiškas mokinimąsis g.gif ... Pasipasakokit mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
jbs
QUOTE(NAFANIA @ 2006 05 15, 12:46)
Sveikos, kalbų mėgėjos  ax.gif . Aplink visi tik ir mokinasi anglų kalbą, tad pasidarė įdomu, ar vokiečių kalbą kas nors dar mokinasi (ne mokykloje  tongue.gif )? Tarkim kursai ar savarankiškas mokinimąsis  g.gif ... Pasipasakokit  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
*

Yra yra ax.gif Šeštoj klasėj pusę metų piktybiškai neatsiverčiau pirmą trimestrą vokiečių kalbos vadovėlio, nes baisiai norėjau anglų k. mokytis. Bet pradėjau ir patiko. Dabar nesigailiu, nes anglų kalbos ir kursų ir dėstytojų - nors kibiru semk, o man vokiečių kalba - kaip antra gimtoji mirksiukas.gif
Fragile
Sveikos...as tai lankiau kursus vokieciu kalbos...taciau taip jau isejo,kad jie buvo nemokami thumbup.gif ...nes musu mokykloje buvo sustiprinta vokieciu kalba ir kazkoks projektas buvo... tai va...lankiau gal metus...tada buvo egzaminai ir gavau diploma ax.gif
Siuo metu tai nesimokau...taciau turiu vokisku knygu nemazai...reiks paskaitinet kada,kad nepasimirstu.... biggrin.gif
Taciau manau,kad ne visi yra tokia uzsispyre ir valingi,kad patys savarankiskai mokytusi....jei jau zmogus yra is tu,kurie nukelia visus darbus rytojui...tai nieko nebus... blink.gif
inc
Kažkaip mažoka vokietukių? g.gif

senokai jau aš mokiausi...įtariu, kad su gramatika tai visai blink.gif

šiuo metu, tai tik internetas ir televizorius padeda visai nepamiršti. šiaip labai mėgstu skaityti moteriškus žurnalus internete ir pro7 televizijos kanalą įsijungiu kai viena būnu namie. labiausiai tai trūksta žmonių, su kuriais galėtum pašnekėti ar laiškus rašyti... o jums kaip?
reniote
Gruetzi Maechen!
Ich sprech' auch ein Wenig Deutsch. Zum letzten Mal hatte ich vor 6Monaten aktiv Deutsch gesprochen ( ausserhalb meines Hauses).
Ich wuede mich riiiieeeesig freuen, mit Euch auf Deutsch unterhalten zu duerfen.
Also, Ole! Und vergesst bitte nicht die Weltfussballmeisterschaft 2006 smile.gif
Papildyta:
Uuups, ich meinte "Maedchen"; nicht umsonst sagt man "in der Schnelle liegt der Fehler..." o.a. ax.gif
janna
Sveikutes,

prisijungciau ir as prie jusu burelio, bet blush2.gif .
si kalba man taip pat patinka.
mokiausi jos as nuo mokyklos.
gana neblogai mokejau. bet po mokyklos niekur pritaikyti kaip ir nereikejo, o paciai valios pritruko, tai mano zinios - kaip cia pasakius g.gif
Ingakalnis
man si kalba labai patinka rolleyes.gif mokausi jos univere ir mokykloj stirpi pakankamai buvau,dvi sav pabuvus vokietijoj greitesni atsakyma vokikai nei rusiskai suraitydavau biggrin.gif o reniote is mandrumo klaidu nors kibiru semk pripyle doh.gif
reniote
Geehrte® Ingakalnis,
Lass mich Deinen Kommentar als einen Scherz betrachten, andersherum ist er ziemlich unangebracht blink.gif ; weder bin ich eine Angeberin, noch eine Prahlerin. Ich geb' zu, dass ich den kurzen Absatz mit Fehlern geschrieben habe. Ich dachte wohl, dass man hier keine Schriftgelehrten zusammentreffen moechten, eben die Muetter, die ein wenig Deutsch praktizieren bzw. auffrischen moechten...
Jede hier hat auf Litauisch geschrieben und keine hat sich gewagt auf Deutsch sich zu unterhalten. Ich hab' eben dies getan nicht wegen der Prahlerei, sondern die netten Frauen zu ermutigen auf Deutsch zu unterhalten.
Meinetwegen darfst du in meinen scheibereien die Fehler aufsuchen und korrigieren. Damit hab' ich kein Problem tongue.gif
Meger
QUOTE(reniote @ 2006 06 20, 01:22)
Geehrte® Ingakalnis,
Lass mich Deinen Kommentar als einen Scherz betrachten, andersherum ist er ziemlich unangebracht blink.gif ; weder bin ich eine Angeberin, noch eine Prahlerin. Ich geb' zu, dass ich den kurzen Absatz mit Fehlern geschrieben habe. Ich dachte wohl, dass man hier keine Schriftgelehrten zusammentreffen moechten, eben die Muetter, die ein wenig Deutsch praktizieren bzw. auffrischen moechten...
Jede hier hat auf Litauisch geschrieben und keine hat sich gewagt auf Deutsch sich zu unterhalten. Ich hab' eben dies getan nicht wegen der Prahlerei, sondern die netten Frauen zu ermutigen auf Deutsch zu unterhalten.
Meinetwegen  darfst du in meinen scheibereien die Fehler aufsuchen und korrigieren. Damit  hab' ich kein Problem  tongue.gif
*

Šaunumėlis, atsiranda vokietukių thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
zuzuza
Nagi, tikrai smagu,kad yra prijaucianciu vokieciams smile.gif man tai pirmoji uzsienio kalba, patiko nuo mokyklos. O po to, kai pagal mainu programa Vokietijoje pastudijavau, dar labiau megaujuosi sia kalba. Turiu knygu prisipirkus, kad nepamirsciau, per interneta radijo vokiskai pasiklausau (dazniausiai Deutsche Welle programos), su likusiais draugais vokiskai susirasineju. Ir vis nostalgija Vokietijai dar jauciu, nors likimas dabar i kita krasta nubloksti ruosiasi tongue.gif
Papildyta:
Reniote, wo hast du denn Deutsch gelernt? Du kannst dich sehr gut und lebendig ausdruecken! thumbup.gif
edituka
hallo,Freunde
gal kartais zinot , kur internetu galima butu parsisiust knyguciu , zodynu ar dar ko nors tokio vokieciu k. susiejusiu su finansais , vadyba , marketingu , noreciau padobulint savo zinias, labai buciau dekinga
reniote
Edituka, ich kaufe neue und gebrauche Buecher bei amazon.de.

Zuzuza, lass Dich nicht aus der Reihe bringen und lass uns auf Deutsch unsere Gespraeche fortfuehren! drinks_cheers.gif

Autorei uzvedusiai sia tema skiriu klausima: Koks tikslas sio "vokieciu k. myletoju" skyrelio atidarymas? Statistika? Mieli plepaleliai vokiskai, neatbaidant pradedanciuju ir prijaucianciuju rasyti vok. k. ar professionaliu vok. k. zinoviu susitikimo vieta? Man toks ispudis, kad cia kazkokis prisiregistravimas ir tiek. As supratau, kad sio skyrelio intencija panasiai, kaip ir besnekanciu angliskai, kur niekas nebijo rasyti, issireiksti taip kaip moka, bei mandagiai pataisant klaidas, jei yra norinciu sios paslaugos. Gal as ka nors klaidingai supratau? g.gif
Papildyta:
..."gebrauchte"...
edituka
smile.gif as tai mielai pabendrauciau vokiskai , bet laiko ne marios , bet labai fainai but, ir manau , kad galetume pasidalint info, ir tt. pvz. man dar reiktu vok. techninio zodyno gal kas zino kur gaut.
p.s
es ware sehr schon hier auf deusch zu unterhalten smile.gif (pas mane kompe vok. kalbos nera tai del to rasau be umliautu)
Meger
QUOTE(reniote @ 2006 06 28, 00:05)
Man toks ispudis, kad cia kazkokis prisiregistravimas ir tiek. As supratau, kad sio skyrelio intencija panasiai, kaip ir besnekanciu angliskai, kur niekas nebijo rasyti, issireiksti taip kaip moka, bei mandagiai pataisant klaidas, jei yra norinciu sios paslaugos. Gal as ka nors klaidingai supratau? g.gif
Papildyta:
..."gebrauchte"...
*

Blogas ispudis blush2.gif tongue.gif , o gal neteisingai suformulavau tema g.gif , man tai butu malonu, kad merginos ne tik pasidalintu patirtimi, bet ir pabendrautu vokiskai ir literatura parekomenduotu kitoms wub.gif
Velnias, klaviatura neraso ilguju, nosiniu ir t.t. doh.gif
zuzuza
aha, butu smagu, jei kas pasidalintu info, kur rasti geros medziagos vokiskai. Zinau toki puslapiuka http://www.learn-german-online.net
visai nieko.
Reniote, bekommst du die Buecher, die du bei amazon.de kaufst, immer ordentlich zugeschickt? Ich traue so was irgendwie nicht zu. Vielleicht wohnst du zur Zeit in Deuschland, nicht in Litauen?
edituka
vieleicht weisst jemand ,wo kann man technisches Worterbuch in litauen kaufen
koregieren Sie bitte meine Fehler
p.s umliautu kompas neturi
reniote
Zuzuza, ich lebe mit meiner Familie in den Ver. Staaten von Amerika. Ich bestelle fast alles one-line, da ich ausserhalb jeglicher Zivilisation wohne. bigsmile.gif
Die Buecher bekomme ich innerhalb 8-14 Tagen zugeschickt.
Sonst habe ich eine Unzahl von internetdeutschsprachigen Seiten, wo man u.a. auch die Dt.Grammatik nachschlagen kann. Sonst lese ich gerne "Den Spiegel", "FAZ" ( ich liebe die Samstagsfeuilletone rolleyes.gif ), "Die Witschaftswoche" ( ich bin immer noch interessiert, wie das Wirtschaftsleben in Dtl. ablaeuft) und "Zuericher Zeitung" (Sie ist immer sehr koestlich!).

Edituka. leider kann ich dir keinen Vorschlag bezuegl. deiner NAchfrage geben. ICH habe nie einen techn. Lit. -Dt. Woerterbuch gesehen. Deswegen habe ich mir ein techn. Engl.-Dt. Woerterbuch gekauft.
Die Imlaauten kannst du immer mit "e" umschreiben, z.B. a(Umlaut) = ae,
o(umlaut) = oe unsw.
Lass Dich nicht wegen deinen Fehlern unterkriegen. Ich unterstuetze jegliche Initiative, auf Deutsch sich auszudruecken. Also, weiter so! thumbup.gif
Versuch dir es zu merken, dass ein Verb in Nebensatz immer am Ende des Satzes steht. Es ist genauso mit den Hilfsverben. Also, dein Satz auf Deutsch waere: " Weisst jemand vielleicht, wo man ein technisches Woerterbuch in LT kaufen kann."
Vok.k. subtilumai Ein Wort - zhodis, Woerter(pl.) - zodziai, bet die Worte - lietuviskai verciasi irgi "zodziai", bet turi kita reiksme. Reiksme butu a la "sparnuoti zodziai", issireiskimai. Jie buna tik dgs. ir be Umlauto.
Tiek, kiek as sugebu Dt. Gramma. blush2.gif

Nafania, ich wuerde mich gerne auch hier auf Dt. mit den lieben Muettern unterhalten. Sie scheinen aber irgendwie sehr zurueckhaltend. g.gif
Papildyta:
..."innerhalb von 8-14 Tagen..." blush2.gif (skubu, skubu...)
aschenputtel
Edituka,danke dass du mich an dieses Forum gewiesen hast.Ich freue mich sehr mit Litauerinnen deutsch zu sprechen.
Reniote,bist wirklich cool,dass du direkt deutsch schreibst.
Ich bestelle viele Bücher bei buch.de(nur Versand ins Ausland wäre sehr teur 8 EUR),aber sie können auch bei e-bay bestellen.

Viel Spaß,Mädels ! mirksiukas.gif
edituka
hallo aschenputtel, ich freue mich , dass du hier gekommen bist, aber andere Mädels sind sehr pasiv
kriziukas
Hallo smile.gif

ich bin zum ersten mall hier (mano klaviatūra neturi vokiško šrifto verysad.gif )
leider, habe ich die Deutsche Sprache schon fast vergessen, ich wurde mich sehr freuen mit Ihnen in deutsch zu unterhalten...
Damit ich die sprache nicht ganz vergesse, lesse ich gerne deutche Buecher, ich habe einen sehr guten Roman, es heisst " Die Seulen die Erde", nur leider den Autor habe ich vergessen blush2.gif aber das Buch war thumbup.gif thumbup.gif ich habe es 3 mall gelesen ax.gif

ich mochte fragen, wie kann man die Buecher bei buch.de bestellen? Das habe ich noch nie gemacht, bekomme ich es wirklich? muss ich das Geld vorerst bezahlen?

Wenn Sie meine Fahler koregieren konnten, ware es schon, Danke.
aschenputtel
halli-hallo,ich weiss auch nicht so genau,wie man bei buch.de für Ausland bestellt.Es kann sein,dass es Vorkasse gibt oder man bekommt die Rechnung.
Ich wohne in Deutschland und wenn ich Bücher bei buch.de bestelle,bekomme ich sie in zwei Tagen und die Rechnung kommt per e-mail nach paar Tagen.
Und Bücher bekommst du wirklich von buch.de.Keine Sorge!!!
Hast du nicht bei e-bay versucht zu bestellen?Es wäre bestimmt billiger.

Ich habe noch genau geguckt bei buch.de.Es sieht so aus,dass die Bücher gar nicht nach Litauen liefern.Eigentlich,Schade.
juzepka
Hallo liebe Mamas,

Ich wollte auch gerne meine Deutsche Sprache ueben. Leider bin ich in forum sehr selten, aber trotzdem werde ich hier schreiben. Sonst vergesse ich ueberhaupt diese schoene Sprache. Echt, ich liebe Deutsche Sprache.
Meine Fehler koregieren Sie bitte auch(wenn Sie Lust haben) blush2.gif

Erzaehlen Sie bitte wo und wie lange haben sie Deutsche Sprache gelernt.

Ich habe in der Schule gelernt, aber konnte gar nichts zusagen. Dann habe ich in Deutschlans Die Freiwiilligendienst gemacht. 6 Monate arbeitete ich mit Fluechtlingen und in KIndergarten. Es war super Moeglichkeit meine deutsche Kentnisse zuvetievern. Jetzt benusse ich D. Sprache sehr selten. Und es ist Schade schmoll.gif

jbs
QUOTE(juzepka @ 2006 08 15, 00:55)
Sonst vergesse ich ueberhaupt diese schoene Sprache.
*

??? Seit wann ist Deutsch eine schöne Sprache??? blink.gif blink.gif blink.gif Die hat gut nur im II Weltkrieg gepasst: "Stehen bleiben oder ich schiesse!!! Los! Los nach Vorne!" lotuliukas.gif
kriziukas
ich finde es auch, das die Deutsche Sprache eine schoene Sprache ist tongue.gif

in der Mittelschule gabe ich franzosichs gelernt tongue.gif , jetzt habe ich naturlich schon alles vergessen. und Deutsch habe ich in Deutschland gelernt, da wohnte ich 2 Jahre, das ist der bester Weg, die Sprache gut zu lernen.
es ist sehr schade, weill meine Deutschkenntnisse sind schon schlimm.....
jbs
QUOTE(kriziukas @ 2006 08 18, 15:39)
ich finde es auch, das die Deutsche Sprache eine schoene Sprache ist tongue.gif

in der Mittelschule gabe ich franzosichs gelernt tongue.gif , jetzt habe ich naturlich schon alles vergessen. und Deutsch habe ich in Deutschland gelernt, da wohnte ich 2 Jahre, das ist der bester Weg, die Sprache gut zu lernen.
es ist sehr schade, weill meine Deutschkenntnisse sind schon schlimm.....
*

Po dviejų Vokietijoje pragyventų metų toks tekstas??? Nepanašu, kad pavyko "die Sprache gut zu lernen".
Legute
QUOTE(jbs @ 2006 08 23, 16:31)
Po dviejų Vokietijoje pragyventų metų toks tekstas??? Nepanašu, kad pavyko "die Sprache gut zu lernen".
*

Zwei Jahre in Deutschland ist nicht so viel. Zur Zeit wohne ich auch ich Deutschland aber ich spreche nirgenwo deutsch. Das ist shade, aber deutsche sind nicht so freundlich mit auslaender doh.gif , deshalb ist so schwer sprache gut zu lernen g.gif
Tigris
Sveikutes. Gal jus zinosite kur Kaune galima butu pasimokyti vokieciu kalbos? Gal kuri nors is Jusu noretu mokines ax.gif ?
edituka
QUOTE(jbs @ 2006 08 23, 18:31)
*

nematau nieko cia blogo , normalus tekstas , gramatiniu klaideliu yra , bet imanoma suprast, zmogus parase ka norejo ir pvz.as supratau
-NONA-
Sveikutes,gal kam reiketu mokytojos vokieciu kalbos. 4u.gif Padeda pasiruosti egzaminams. 4u.gif Rasykit i Az.
jbs
Velniškai pasiilgau vokiškos "spaudos". Jei kas iš kauniečių turit šių metų "Freundin", "Jolie", "Myself" ir pan. žurnalų numerius, mielai pirkčiau arba į ką nors keisčiau.
june1
Dziugu ir keista,kad dar yra norinciu mokytis Deutsch smile.gif As ja universitete baigiau ir kol kas valgau duona is jos,bet kuo toliau,tuo vis labiau gailiuosi,kad turiu vokieciu k. filologes issilavinima.Nematau perspektyvos as su ja(Kaune tai tikrai) verysad.gif
jbs
QUOTE(june1 @ 2006 08 31, 00:19)
Dziugu ir keista,kad dar yra norinciu mokytis Deutsch smile.gif As ja universitete  baigiau ir kol kas valgau duona is jos,bet kuo toliau,tuo vis labiau gailiuosi,kad turiu vokieciu k. filologes issilavinima.Nematau perspektyvos as su ja(Kaune tai tikrai) verysad.gif
*

Mokykis toliau. Pasiek auksciausia mokslini laipsni ir veliau galesi tam paciam universitete kitus vokieciu kalbos mokyt. Destytojai siaip ar taip ir Kaune reikalingi. Mes juk turim VDU, KMU, KKA (nezinau, kaip dabar vadinasi) ir galybe aukstesniuju, profesiniu, viduriniu mokyklu!!!
nenuorama82
QUOTE(june1 @ 2006 08 30, 23:19)
Dziugu ir keista,kad dar yra norinciu mokytis Deutsch smile.gif As ja universitete  baigiau ir kol kas valgau duona is jos,bet kuo toliau,tuo vis labiau gailiuosi,kad turiu vokieciu k. filologes issilavinima.Nematau perspektyvos as su ja(Kaune tai tikrai) verysad.gif
*

Mokiausi vokieciu k. 10 m. mokykloje, 2 metus universiteta. Kaip ir tu, tikrai labai gailiuosi, kad ja mokiausi. Nu ir kas, kad as ja kalbu gerai (nesakau labai gerai, nes jau primirsau jos nebevartodama), bet anglu man kur kas reikalingesne dabar. Ir praktiskai daug kur atitinku visus reikalavimus ieskant darbo, isskyrus kalba. Todel dabar intensyviai mokausi anglu.
Legute
QUOTE(nenuorama82 @ 2006 09 06, 11:16)
Mokiausi vokieciu k. 10 m. mokykloje, 2 metus universiteta. Kaip ir tu, tikrai labai gailiuosi, kad ja mokiausi. Nu ir kas, kad as ja kalbu gerai (nesakau labai gerai, nes jau primirsau jos nebevartodama), bet anglu man kur kas reikalingesne dabar. Ir praktiskai daug kur atitinku visus reikalavimus ieskant darbo, isskyrus kalba. Todel dabar intensyviai mokausi anglu.
*

as ir jums pritariu, vokieciu kalba mokiausi mokykloj, veliau universitete, bet kas is to kad ji beveik visur nereikalinga . Nors siuo metu gyvenu vokietijoj, man labiau reikia anglu kalbos ax.gif
jbs
QUOTE(Legute @ 2006 09 06, 14:02)
as ir jums pritariu, vokieciu kalba mokiausi mokykloj, veliau universitete, bet kas is to kad ji beveik visur nereikalinga . Nors siuo metu gyvenu vokietijoj, man labiau reikia anglu kalbos  ax.gif
*

Gyveni Vokietijoj, bet vokieciu kalba nereikalinga? Ten jau angliskai visi besupranta? Cia butu tas pats, jei pasakyciau, kad gyvenu Latvijoj, bet latviskai niekas nesupranta - portugalu kalbos reikalauja. Galbut TAVO vokieciu kalba yra tokia silpna, kad praso verciau kalbeti angliskai ir ju gimtosios kalbos nedarkyti? Kodel suverti nesusikalbejimo problema ant visos Vokietijos ir negalvoji, kad galbut TU PATI esi problema?
Legute
QUOTE(jbs @ 2006 09 19, 12:30)
Gyveni Vokietijoj, bet vokieciu kalba nereikalinga? Ten jau angliskai visi besupranta? Cia butu tas pats, jei pasakyciau, kad gyvenu Latvijoj, bet latviskai niekas nesupranta - portugalu kalbos reikalauja. Galbut TAVO vokieciu kalba yra tokia silpna, kad praso verciau kalbeti angliskai ir ju gimtosios kalbos nedarkyti? Kodel suverti nesusikalbejimo problema ant  visos Vokietijos ir negalvoji, kad galbut TU PATI esi problema?
*

o nepagalvoji kad viskas gali priklausyti nuo to i kokia vieta papuoli ir kuo uzsiimi. Toj pacioj Lietuvoj gali atrasti vietu kur zmones tarkim tarpusavyje sneka tik rusiskai ar lenkiskai. O vokietijoj uzsienieciu procentas gana didelis, taip kad gali atrasti miesteliu kur aplink bus kalbama tik angliskai, turkiskai, portugaliskai ar dar kaip nors...
reniote
Ach Maedels, Maedels!... Es waere vielmals wuerziger gewesen, Euere negativen Bemerkungen auf Deutsch zu lesen. Davon haettet Ihr auch profitiert! mirksiukas.gif Jetzt schreibt keine mehr auf Deutsch hier, sondern vergeblich versucht jede von Euch die Sprachkenntnisse der Anderen zu erniedrigen oder die Eigenen zu verteidigen. Es ist Schade, dass anstatt uns auf Deutsch here freundlich und zweckgemaess zu unterhalten, einige von uns weder auf Deutsch schreiben noch die Anderen foerdern, die es sich wenigstens auf Deutsch bemuehen.
Lass uns here keine Konflikte noch Wettbewerbung austragen! Jede schreibt/spricht auf Deutsch so gut sie kann. Ich wuerde vorschlagen, dass wir unseren Deutschkenntnisse in einer positiven Weise verbessern anstatt uns gegenseitig (und unproduktiv) niederzumachen. 4u.gif

ICh finde es Schade fuer die, die Deutsch gelernt haben aber keine Anwendung fuer die Deutsche Sprache finden. Ich habe immer gedacht, dass man Deutsch vielerorts anwenden kann, z.B. als techn. Uebersetzerin, als Jouranlistin, als Aushilfskraft fuer die Lehrer, die den auslaendischen Kindern Deutsch beibringen muessen.
Ich bemuehe mich wie/wo moeglich viel auf Deutsch zu unterhalten. Besonders versuche ich meine Sprachkenntnise zu pflegen. Deshalb haben wir zu Hause eine Hausfrau aus Dtl. die mit mir und meinen Kindern nur auf Deutsch spricht. Es hilft mir und meinen Kindern das "richtige" Deutsch zu sprechen und uns leichter faellt, auf den Neuesten ueber Dtl. zu informieren.
Genug des Schreibens! Erzaehlt etwas von Euch: wo lebt ihr, was macht ihr beruflich, wie geht es eueren Familien, wie/wo habt ihr eueren Sommerurlaub verbracht usw.
Einen schoenen Tag! drinks_cheers.gif

jbs
reniote, ačiū už pastabas, tačiau niekas čia konfliktų neieško. Tiesiog nuoširdžiai manau, kad reikia kalbėti tos šalies kalba, kurioje gyveni. Aš gyvenu Lietuvoje, todėl net forumo temoje, kurioje diskutuojama apie vokiečių kalbą, rašau lietuviškai. Kai būnu Vokietijoje, kalbu išskirtinai vokiškai. Todėl mano pastaba anksčiau pasisakiusiai Legutei yra logiška - gyventi Vokietijoje ir skųstis pasauliui, kad vokiečių kalba nereikalinga ir niekur jos nepanaudoja, kad iš jos reikalaukjama anglų kalbos - atrodo mažų mažiausiai juokinga. Nepriklausomai, nuo to ką ten veiki...
june1
As irgi nesuprantu,kodel mes cia turime kalbetis vokiskai.juk tema vadinasi,ar yra dar ja megstanciu.Tai ir diskutuojame apie tai.O jei mes norime tiesiog patobulinti savo kalbos zinias,tai ir temos pavadinimas turetu skambeti kitaip,pvz.mokykimes kartu ar pan.
pakasiukas
sveikos

kreipiuosi pas vokieciu kalbos myletojas, gal zinot puslapiu is kur galima butu parsisiusti mokomaja medziaga.
Es wäre so nett (atrodo taip biggrin.gif
Nikusha
QUOTE(reniote @ 2006 09 19, 18:59)
Ach Maedels, Maedels!... Es waere vielmals wuerziger gewesen, Euere negativen Bemerkungen auf Deutsch zu lesen. Davon haettet Ihr auch profitiert! mirksiukas.gif 
*

O čia taip dabar jau vokiškai rašyti reikia - waere, euere haettet ir t.t.? man tai labai sunku skaityti. 4u.gif
reniote
Nikusha, die Schreibweise nutzt man, wenn man die Umlautsvokalen transkribieren moechte. Ich habe keine Deutsche Tastatur zu Hause und damit bin ich gezwungen den Umlaut umzuschreiben. Die Umschreibeweise ist ae fuer
a-Umlaut, oe-fuer o-Umlaut usw.
ICh wuensche Allen einen angenehmen Tag und bis zum Nimmerwiedersehen! unsure.gif cool.gif
kriziukas
jbs,

kaip matau, tu nieko daugiau neveiki, tik kabinėjies prie visų, ką padarysi, yra tokių žmonių... o gaila...
per geros nuomonės apie save esi lotuliukas.gif
Meger
Gal žinote kur surasti pasakų vokiečių kalba? g.gif
Spurgitta
Tikrai panašu, kad čia renkasi žmonės ne apie vokiečių kalbą padiskutuot, o vieni pademonstruot savo vokiečių kalbos žinias, o kiti pasigėdyt dėl nežinojimo. Kažkaip net nemalonu. Galvojau įdomų forumą užtikau..

P.S.reniote, o tavo vaikai lietuviškai ką nekalba, tik vokiškai?
juratike13
Manau moderatoriai turetu visiskai istrinti tokia tema...nes as cia nematau nieko gero,nieko idomaus,nieko saunaus...
Sorry,kad rasau nei lietuviskai ,nei vokiskai...
Vikieciu kalba mokiaus mokykloj,dirbau t.p. vokieciu kompanijoj,tobulinau zinias Vokietijoj...na man si kalba gera tuom,kad as ja susikalbu.Praktikos turiu nemazai...bet kas is to...noriu dar ir anglu ismokti...labai labai...
Taigi...
addicted
user posted image user posted image

Hallo meine Damen,ich würde euch gern zum Weihnachtsmarkt für ein Glas Glühwein einladen 4u.gif
Wie schön ist die Adventszeit.Ich freue mich so sehr auf Weihnachten.
Ritute
Sveikutes,

Kaip apsidziaugiau radusi tokia temele, nes tikiuosi, kad galesite padeti ir isversti man viena sakinuka blush2.gif

Šv. Kalėdų ir Naujųjų Metų proga linkime Jums ir Jūsų darbuotojams energijos, gerų idėjų, sėkmės ir santarvės, o Jūsų namas jaukumo ir šilumos.

Busiu labai dekinga 4u.gif
ermelinda
labas,kažkaip primiršta ši tema, ir aš ,manau,kad aglų kalba reikalingesnė yra,bet gavosi taip,kad mokykloje mokiausi vokiečių,dabar po 12 metų įstojau į universitetą,tai vėl teks prisiminti vokiečių,(pamiršau aš ją visai doh.gif ),gal kas galėtumėt patarti kur galėčiau kokios medžiagėlės parsisiųsti,kur būtų galima gramatiką peržvelgti,nes tikrai viską pamiršus esu blush2.gif
Jurgulė
QUOTE(Meger @ 2006 05 15, 11:46)
Sveikos, kalbų mėgėjos  ax.gif . Aplink visi tik ir mokinasi anglų kalbą, tad pasidarė įdomu, ar vokiečių kalbą kas nors dar mokinasi (ne mokykloje  tongue.gif )? Tarkim kursai ar savarankiškas mokinimąsis  g.gif ... Pasipasakokit  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
*

Mokiausi nuo mokyklos laikų, bet silpnai. Aukštojoje teko stipriai paprakaituoti, dėl šios kalbos. O dabar kai užeina toks priepuolis, tai pavartinėju vokiškas knygeles, bet matau, kad labai silpnai man su šia kalba sekasi. blush2.gif verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.